Hvorfor velge titan turutstyr?

Tur kjeler og stekepanner kommer i mange forskjellige materialer for å dekke behovene for alle aktive turgåere. Ut av alle de forskjellige materialene er en av dem som skiller seg ut med ekstrem styrke og fantastiske egenskaper. Titanium er i en helt egen klasse når det kommer til turprodukter. Titanium er sterkt som stål, men 45% lettere og tåler temperaturer opp mot 1,668 °C.

Les mer om hvorfor titanium skiller seg ut under bilde.

Kjelen på bilde finner du her

Sterkt som stål

Titanium er sterkt som stål, men hele 45% lettere! Det er ikke uten grunn titanium er en favoritt blant gramjegerne. Om man ser på styrke til vektforhold er titanium det sterkeste metallet. Titanium tåler en god støyt og vil vare i mange tiår fremover om produktet behandles på riktig måte.

Ekstreme temperaturer

Titanium kan trygt brukes over åpent bål og med gassbrenner. Metallet har en smeltetemperatur på 1,668 °C som er mer en doble av aluminium. Temperaturen ligger ganske likt med stål, men titanium er da dobbelt så lett.

Etterlater ingen smak eller farge

Titanium etterlater, i likhet med aluminium eller stål, ingen smak eller farge på maten eller vannet. Metallsmak på vannet kan føles ubehagelig og ødelegge smaksopplevelsen på både mat og drikke. Du beholder altså den gode smaken av friskt norsk vann når du koker en kopp kaffe i skogen.

Ruster ikke

Det er ikke uten grunn at titanium blir brukt til propeller på skip og i fly-produksjon. Metallet former et lag ytterst som beskytter mot alt av kjemikaler og farlige stoffer.

Ved første bruk vil titanium-produkter forme et lag med titanoksid på utsiden. Du vil se at produktet endrer litt farge, men det er helt ufarlig. Laget beskytter faktisk metallet mot videre skader og riper.

Trygt for kroppen

Titanium er det perfekte metallet for kroppen. Metallet sees på som det mest biokompatibel ut av alle metaller. Dette betyr at det ikke er skadelig eller giftig for kroppen. Titanium brukes ofte som en erstatter for bein inne i kroppen.

Effektivt

Titanium gjør koking av mat og vann svært effektivt da metallet overfører varmen fra enten bålet eller gassbrenneren svært fort. Du bruker derfor mindre gass eller brensel om du er på en lang tur.

Enkel rengjøring

Siden titanium har dette beskyttende laget utenpå kan titanium-produkter enkelt vaskes i vaskemaskin eller med skuremidler for hånd.

Enkel resirkulering

Om du noen gang skulle trenge en ny kjele kan titan enkelt resirkuleres. Du kan derfor kjøpe et titan-produkt med god samvittighet med tanke på miljøet.

 

Vi mener titan er det perfektet valget for gramjegere og andre som ønsker et produkt som vil vare livet ut. Ta gjerne en titt på vårt produktutvalg nedenfor.